Toney acht maanden geschorst

Geen halve maatregelen: Toney krijgt maandenlange schorsing na gokschandaal

17 mei om 18:16
Laatste update: 17 mei om 18:34

Ivan Toney kijkt tegen een schorsing van acht maanden aan na het schenden van de gokregels van de Engelse voetbalbond. Brentford laat in een statement weten eerst al het papierwerk te willen inzien voordat er stappen worden gezet.

Brentford laat op de clubsite weten op de hoogte te zijn van de zware straf. De 26-jarige sterspeler van Brentford schond tussen 2017 en 2021 ruim driehonderd keer de regels omtrent gokken in de Premier League. Een onafhankelijke commissie heeft na onderzoek besloten de speler voor acht maanden te schorsen. 

Toney is dit seizoen op dreef in de Premier League en wist al twintig keer het net te vinden in de competitie. De speler maakte onlangs zelfs zijn debuut bij de nationale ploeg van Engeland. Een schorsing van acht maanden is een groot verlies voor Brentford, dat verrassend negende staat in de Premier League. Toney werd in 2020 voor ruim vijf miljoen euro overgenomen van Peterborough. 

Naast de lange schorsing krijgt Toney ook een boete van 50.000 euro. Ook wordt de speler gewaarschuwd: bij een herhaling van dergelijke overtreding valt de straf hoger uit. Toney staat tot 2025 onder contract bij Brentford.