Mourinho: 'Als er geen CL-clubs meededen, hadden we de EL al gewonnen'

Mourinho: 'Als er geen CL-clubs meededen, hadden we de EL al gewonnen'

17-05-2023 22:30
64

José Mourinho weet zeker dat als er geen Champions League-clubs meededen aan de Europa League, AS Roma het toernooi al had gewonnen. Dat vertelt de Portugese oefenmeester op de persconferentie van woensdag voorafgaand aan het duel met Bayer Leverkusen.

"De reis van een team dat veertien Europa League-wedstrijden heeft gespeeld is veel waardevoller dan dat van een team dat financieel gezien in de Champions League hoort te spelen. Als de Europa League alleen voor de clubs was die erin waren begonnen, hadden we hem al gewonnen", zegt Mourinho. Hij doelt op Champions League-afvallers Leverkusen, zoals Juventus en Sevilla.

Wedden

Meer odds

Mourinho geeft verder aan respect te hebben voor Leverkusen. "We gaan met een 1-0 voorsprong de rust in en moeten de tweede helft nog spelen. Er zijn veel moeilijke momenten geweest, maar deze jongens verdienen de finale, ook al krijg je niets zomaar. Dat is waarom we een buitengewone wedstrijd moeten spelen."

AS Roma kan voor de tweede keer op rij een Europese finale bereiken. Vorig jaar won het team van Mourinho de Conference League (1-0), ditmaal komt de finale van de Europa League in zicht. De Romeinen moeten daarvoor donderdagavond met een minimale oorsprong (1-0) eerst afrekenen met Bayer Leverkusen.