Siem de Jong kondigt einde van lange carrière aan: 'Het was een eer'

Siem de Jong kondigt einde van lange carrière aan: 'Het was een eer'

18-05-2023 17:11
35

Siem de Jong zet een punt achter zijn carrière. De 34-jarige middenvelder van De Graafschap speelt vrijdag tegen FC Den Bosch zijn allerlaatste wedstrijd als profvoetballer, zo maakt hij bekend.

De Jong hintte onlangs al naar het einde van zijn loopbaan, mede doordat hij kwakkelt met blessures. Nu heeft de aanvallende middenvelder de knoop doorgehakt. 'De droom begon bijna 30 jaar geleden naast Stadion De Vijverberg, toen Luuk en ik over het hek klommen om op het oude trainingsveld lekker te voetballen. Morgen speel ik mijn laatste wedstrijd als profvoetballer in dit mooie stadion. Bedankt daarvoor, het was een eer', schrijft hij op Twitter.

Wedden

Meer odds

De Jong doorliep de jeugdopleiding van De Superboeren, maar maakte in 2005 de overstap naar Ajax. Daar debuteerde hij twee jaar later in het eerste elftal. Zijn naam is onlosmakelijk verbonden met het kampioenschap van 2011. De Jong scoorde twee keer in de kampioenswedstrijd tegen FC Twente. Voor de Amsterdammers was het de eerste landstitel sinds 2004 en de dertigste in de clubhistorie.

In 2014 maakte De Jong de overstap naar Newcastle United. Hij kwam verder nog uit voor PSV, Sydney FC, FC Cincinnati, sc Heerenveen en De Graafschap. Hij keerde afgelopen zomer terug bij de club waar het allemaal begon. De Jong kwam zes keer uit voor het Nederlands elftal.