Dessers kent geen spijt na titel Feyenoord: 'Kon daar echt niet zo maar blijven'

Dessers kent geen spijt na titel Feyenoord: 'Kon daar echt niet zo maar blijven'

18-05-2023 22:19 Laatste update: 22:22
40

Cyriel Dessers was vorig jaar nog de publiekslieveling bij de Feyenoord-fans, maar dit jaar was de Belg niet bij de titel in Rotterdam. De spits van het Italiaanse Cremonese stond juichend voor de televisie toen het kampioenschap echt binnen was, maar spijt van zijn vertrek heeft hij nooit gehad. Dat vertelt de Belg bij het Algemeen Dagblad.

"Het is allemaal niet zo makkelijk gegaan", doet Dessers een boekje open over zijn vertrek bij Feyenoord. "Er stond een afkoopsom in mijn contract bij Genk. Het is nooit een kwestie geweest van: even dat bedrag neerleggen en ik was eigendom geweest van Feyenoord. Zo was het gewoon niet. Dat de club later in de zomer door eventuele transfers waarschijnlijk meer budget zou hebben gehad, dat klopt wel."

Dessers heeft dan ook geen enkel moment jaloezie gevoeld naar de jongens die op de Coolsingel stonden. "Toen ze gehuldigd werden op de Coolsingel had ik niet het gevoel dat ik daar had kunnen staan. Nee, ik dacht alleen maar wat geweldig voor die jongens. Ik ben supporter van de club, ik telde af tot de landstitel binnen was. Dat ik daar zelf niet bij was als speler, is voor mij geen factor."

Ook heeft de 28-jarige Dessers nog wat tips voor zijn collega-spits Santiago Gimenez. "Echt een heel goede spits. En hij is nog jong. Hij kan met Feyenoord de Champions League in en de titel verdedigen in Nederland. Ik ging weg, maar ik ben 28 jaar. Als je jong bent, mag je nog geduldig zijn. Er liggen nog zo veel uitdagingen."