Stekelenburg tipt Spaanse ex-coach bij Ajax: 'Zijn manier van voetballen past'

Stekelenburg tipt Spaanse ex-coach bij Ajax: 'Zijn manier van voetballen past'

21-05-2023 12:12
35

Maarten Stekelenburg heeft een hoge pet op van John Heitinga, die als interim-trainer de honneurs waarneemt bij Ajax. Ook Luis Enrique, met wie hij samenwerkte bij AS Roma, zou volgens de doelman echter goed in Amsterdam passen.

"Zijn manier van voetballen past zeker. Aanvallend, ver van de eigen goal", zegt Stekelenburg in Het Parool over de voormalig bondscoach van Spanje, die onder meer wordt gelinkt aan Tottenham Hotspur. "Het is belangrijk dat een trainer van Ajax een type is dat past bij de club, niet of het een Nederlander of een buitenlander is. Wat je niet moet willen is een trainer die de filosofie van Ajax verandert", meent de 63-voudig Oranje-international.

Het is nog niet zeker dat Ajax op zoek gaat naar een nieuwe trainer. Ook Heitinga zou aan kunnen blijven. "Als hij de kans krijgt, moet hij het doen. Ajax is zijn club, hij heeft de ambitie. Daarom is hij ook ingestapt", stelt Stekelenburg. "Wat hij doet is niet makkelijk, want je neemt het over als het niet loopt. Je steekt je nek uit en die kan eraf gehakt worden. Ik vind het bewonderenswaardig wat hij heeft gedaan, en wat hij laat zien."

"Het is uiteraard niet aan mij, maar hoe hij zich manifesteert in de groep, hoe hij praat en de manier waarop hij traint: hij is in mijn ogen meer dan capabel voor deze job", besluit de veertigjarige keeper, die zondag tijdens het Eredivisie-duel met FC Utrecht afscheid neemt van de Ajax-fans.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!