Waarom Frenkie de Jong positief blijft na 'heel teleurstellend seizoen' Ajax

Waarom Frenkie de Jong positief blijft na 'heel teleurstellend seizoen' Ajax

21-05-2023 14:08
9

Frenkie de Jong maakt zich geen zorgen over Ajax. De Amsterdamse club moet na een moeizaam seizoen alle zeilen bijzetten om nog een Europa League-ticket te bemachtigen, heeft ook de middenvelder van FC Barcelona gezien.

De Jong volgt de Eredivisie op de voet en kijkt - als zijn schema het toelaat - alle wedstrijden van Ajax live. "Het is een minder seizoen, maar dat heb je weleens", reageert de oud-Ajacied bij de NOS. "Er is natuurlijk veel gebeurd: trainer weg (Alfred Schreuder, red.), technisch manager weg (Gerry Hamstra, red.)... Dan is het altijd onrustig. Dat is denk ik heel normaal."

"Natuurlijk is dit seizoen heel teleurstellend geweest", voegt De Jong eraan toe. Toch blijft hij positief over zijn oude club, waar uit zijn tijd alleen Dusan Tadic nog een vaste waarde is. "Het kan volgend seizoen weer helemaal anders zijn."

Behoefte aan een terugkeer naar Nederland heeft De Jong nog lang niet, verduidelijkt hij. "Familie en vrienden mis ik weleens", geeft hij te kennen. "Wat kleine dingetjes, maar ik vind het leven hier fantastisch. Als het met mezelf en de club goed blijft gaan, wil ik hier het liefst zo lang mogelijk blijven."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door NOS Sport (@nossport)