'Cruciale dagen Feyenoord: zaakwaarnemer Slot gaat vol voor deal met Spurs'

'Feyenoord ontvangt zaakwaarnemer Slot: 'ja' tegen Spurs, gesprek over afkoopsom'

22 mei 2023 om 06:55
Laatste update: 22 mei 2023 om 07:38

De jacht van Tottenham Hotspur op Arne Slot neemt steeds concretere vormen aan. Deze week komt Rafaela Pimenta, de zaakwaarnemer van de gewilde succestrainer, naar De Kuip om te praten met de leiding van Feyenoord.

Pimenta zet 'vol in op een vertrek' van Slot, meldt De Telegraaf maandagochtend. Feyenoord verwacht haar woensdag in Rotterdam, waar ze het gesprek zal aangaan met algemeen directeur Dennis te Kloese. Saillant detail: zélf sloeg Te Kloese een aanbod van Spurs af.

Slot heeft een doorlopend contract, zonder clausule voor deze zomer. Feyenoord kan dus onbeperkt vragen wat het wil. Volgend jaar wordt er wél een gelimiteerde afkoopsom van zo'n zes à zeven miljoen euro actief in de overeenkomst van Slot.

Volgens De Telegraaf is Pimenta achter de schermen al een tijdje in gesprek met Tottenham. Namens Slot zou ze ook een 'ja' hebben verkocht aan Spurs-baas Daniel Levy. Nu zal Feyenoord de vraag krijgen wat de voorwaarden zijn om Slot te laten gaan. Te Kloese benadrukte afgelopen weekend dat Tottenham zich nog niet officieel heeft gemeld.

In de tussentijd hoopt Feyenoord het contract van Slot open te breken voor een salaris dat driekwart van alle coaches in de Premier League verdient. Hij strijkt nu zo'n twee miljoen euro op in De Kuip. "Het heeft ook mijn voorkeur dat er snel duidelijkheid komt. En het heeft ook mijn voorkeur dat het voor alle partijen goed is...", zei Slot zondag in Emmen.