Speech Slot maakt indruk: 'Hij heeft Feyenoord van Calimero-complex afgeholpen'

Speech Slot maakt indruk: 'Hij heeft Feyenoord van Calimero-complex afgeholpen'

22-05-2023 15:10
50

Arne Slot heeft Feyenoord voorgoed genezen van het Calimero-complex, stelt Ronald Waterreus in zijn column voor De Limburger. Afgelopen week gingen er beelden rond van een speech die de Feyenoord-coach gaf na het duel met Ajax en dat maakte wat los bij de oud-keeper.

Waterreus ziet dat het de laatste weken veel gaat over de ongeregeldheden op de tribunes, maar in de speech van Slot komt volgens hem de schoonheid van sport naar voren. De trainer sprak de Feyenoord-selectie toe na de 2-3 zege in Amsterdam. 'Impliciet komt in dat filmpje alles samen wat sport zo onovertroffen maakt. Broederschap, verbondenheid, plezier. En, niet op de laatste plaats, zelfvertrouwen', vindt de columnist.

Wedden

Meer odds

Het zegt volgens Waterreus veel over de verandering die Slot teweeg brengt in Rotterdam. 'Kijk de beelden en u snapt waarom Feyenoord dankzij Slot voorgoed genezen is van die 'jij is groot, ik is klein'-attitude richting Amsterdam. Dokter Slot - met Erik ten Hag de beste Nederlandse trainer van het laatste decennium - heeft Rotterdam van z’n Calimero-complex afgeholpen en zelfbewustheid bijgebracht. Ofwel: de overtuiging dat ze niet minder dan Ajax (hoeven) zijn', concludeert de voormalig PSV'er.