Afellay adviseert Feyenoord: 'Ik vind het een onnodige aankoop voor 11 miljoen'

Afellay adviseert Feyenoord: 'Ik vind het een onnodige aankoop voor 11 miljoen'

22-05-2023 08:35 Laatste update: 09:11
74

Bij Studio Voetbal worden de analisten het niet eens over het al dan niet aanblijven van Sebastian Szymanski bij Feyenoord. Pierre van Hooijdonk vindt dat de Rotterdammers flink in de buidel mogen tasten voor de Pool, Ibrahim Afellay en Rafael van der Vaart geven tegengas.

"Szymanski heeft ook wel echt scorend vermogen", wijst Van Hooijdonk op de belangrijkste kwaliteit van de Pool. "Ik zou hem wel proberen te houden, ja. Daar kan je best tien of elf miljoen euro voor over hebben. Hij kan ook van afstand scoren en dat blijft natuurlijk een wapen. We hebben ook bij Jesper Karlsson gezien hoe gevaarlijk dat is. Szymanski kan dat ook."

Van der Vaart heeft een iets minder hoge pet op van Szymanski. "Ik denk dat ze heel goede middenvelders hebben. Natuurlijk vind ik het een lekker spelertje, maar ik vind hem nog wat licht. Bijvoorbeeld tegen AS Roma. Al helemaal voor tien miljoen. Dus ik zou het niet doen. Ik vind dit gewoon te veel geld voor hem." Szymanski is gehuurd van Dinamo Moskou.

Afellay zit in het kamp-Van der Vaart. "Ik zou hem wel halen als je er vijf of zes miljoen voor zou moeten betalen, maar ik vind hem ook niet elf waard. Je hebt Ramiz Zerrouki al gehaald, je hebt al veel middenvelders. Je hebt Quinten Timber ook nog. Je gaat toch niet aan kapitaalvernietiging doen? Ik zou het een onnodige aankoop vinden voor elf miljoen, als je Timber al voor zeven miljoen hebt gekocht van Utrecht."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!