Feest in Newcastle na remise: Champions League keert terug op St. James' Park

Feest in Newcastle na remise: Champions League keert terug op St. James' Park

22-05-2023 23:03 Laatste update: 23:07
47

Newcastle United komt volgend seizoen voor het eerst in twintig jaar weer uit in de Champions League. Een doelpuntloos gelijkspel tegen degradatiekandidaat Leicester City was genoeg om een plek in de top vier veilig te stellen.

Het werd maandagavond op St. James' Park geen wedstrijd om over naar huis te schrijven. Newcastle had aan een punt genoeg om het grote doel te behalen, terwijl Leicester ieder punt keihard nodig heeft. The Magpies waren in eigen huis heer en meester, maar wisten de Leicester-muur niet te doorbreken. In negentig minuten voetbal noteerden The Foxes één schot op doel.

Het betekent dat Leicester de laatste speelronde van de Premier League thuis tegen Tottenham Hotspur móet winnen om degradatie naar het Championship te voorkomen. Newcastle zal maling hebben aan de remise. Na het laatste fluitsignaal klonk er een gigantisch applaus vanaf de tribune. Voor het eerst sinds het seizoen 2002/2003 komt Newcastle volgend seizoen uit in de Champions League.

Newcastle voegt zich bij Manchester City en Arsenal, die ook al zeker zijn van deelname aan het grootste Europese toernooi. Manchester United ligt op pole position om het vierde ticket in de wacht te slepen, al heeft Liverpool nog een kleine kans om de ploeg van Erik ten Hag van dat ticket te beroven.