'Overmars kan Ajax dwarszitten na goed gesprek met hoofd jeugdopleiding'

'Overmars kan Ajax dwarszitten na goed gesprek met hoofd jeugdopleiding'

24 mei om 08:22

Royal Antwerp FC-directeur Marc Overmars dreigt in het vaarwater van zijn oude club Ajax te komen. The Great Old heeft een goed gesprek gehad met Jean Kindermans, die ook in Amsterdam in beeld is om de nieuwe hoofd jeugdopleiding te worden. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Kindermans heeft een aflopend contract bij Anderlecht, waar hij al sinds 2006 aan de wieg staat van nieuw talent. Onder zijn leiding braken onder meer Romelu Lukaku en Youri Tielemans door in Brussel. Paars-Wit wil de jeugddirecteur dolgraag behouden, maar dan wel onder andere voorwaarden.

De interesse liegt er ondertussen niet om. Volgens Het Nieuwsblad zat Kindermans al om tafel met Ajax, maar ook Antwerp toont nu interesse. De club van Overmars wil een inhaalslag maken in de jeugd. De 58-jarige Belgische opleider wordt als de ideale man gezien.

Bij Ajax is Kindermans in beeld als opvolger van Saïd Ouaali. De nieuwe hoofd jeugdopleiding gaat bij de Nederlandse topclub nauw samenwerken met Casimir Westerveld, die per 1 juli in de nieuwe functie van hoofd ontwikkeling aan de slag gaat. Hij is momenteel nog hoofd jeugdscouting. Overigens heeft Ajax met assistent Robin Veldman nog een pion van Anderlecht op het oog voor de jeugdopleiding. Welke rol voor hem wacht, is niet duidelijk.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!