Slot: Een prestatie waarvan ik niet weet of ik die ooit nog kan evenaren

Slot: "Een prestatie waarvan ik niet weet of ik die ooit nog kan evenaren"

24 mei - 08:40
116

Arne Slot is niet alleen trots op het kampioenschap van Feyenoord, maar ook op de manier waarop dit werd bereikt. De 44-jarige trainer geeft toe dat hij tijdens het seizoen nauwelijks tijd had om van het succes te genieten.

"Het constant streven naar perfectie zorgt ervoor dat ik als trainer tijdens wedstrijden nauwelijks kan genieten", vertelt Slot in een interview met Voetbal International. "Ja, als we een mooie aanval spelen, of durven op te bouwen zoals we deden uit bij AS Roma, geniet ik heel even. Maar een seconde later ben ik alweer bezig met hoe het staat als we de bal verliezen."

Slot is volgens zijn assistenten altijd scherp. "John de Wolf zegt weleens tegen me: Bij jou gaat alles zo snel, van standaardsituaties naar manier van opbouwen, naar druk zetten en weer; soms is het weleens lastig je bij te houden." Toch kost het hem naar eigen zeggen geen moeite. "Ik denk omdat ik zo véél hou van voetbal, dat ik een onuitputtelijke drive heb het spel er zo te laten uitzien zoals ik graag zou willen dat het gespeeld werd."

"Dat dit nu resulteert in het kampioenschap, is een prestatie waarvan ik niet weet of ik die als trainer ooit nog kan evenaren", erkent Slot. "Alle ingrediënten waren aanwezig voor juist een heel lastig seizoen. We verkochten onze beste spelers, acht vanuit de basis, vijftien in totaal. De nieuwe jongens kwamen uit alle windstreken en verspreid over de voorbereiding binnen. Maar we zijn gewoon hard gaan werken, steeds beter gaan voetballen en kampioen geworden, op een manier die me eigenlijk net zo trots maakt."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie