Jordi Alba gaat weg bij FC Barcelona

Update: Alba volgt Busquets en bevestigt vertrek bij FC Barcelona

24 mei 2023 om 14:28
Laatste update: 24 mei 2023 om 14:28

Na Gerard Piqué en Sergio Busquets vertrekt er komende zomer opnieuw een ervaren speler bij FC Barcelona. Volgens diverse Spaanse media kondigt Jordi Alba woensdagmiddag zijn vertrek aan bij de club die hij sinds 2012 dient. 

De 34-jarige Alba heeft nog een contract tot medio 2024, maar trekt één jaar voor het verstrijken van zijn verbintenis al de deur dicht, weet ook transferexpert Fabrizio Romano. Aankomende zondag zal hij voorafgaand aan het thuisduel van Barcelona met Mallorca afscheid nemen van het Catalaanse publiek. 

Alba, die in 2012 overkwam van Valencia, verloor dit seizoen zijn basisplaats aan het talent Ajelandro Baldé. Ondanks dat kwam hij nog wel in 23 La Liga-duels in actie. Daarin was hij goed voor twee goals en drie assists. 

In totaal speelde 91-voudig international elf jaar voor Barcelona. Hij won er zes keer de landstitel en één keer de Champions League. Wat de volgende stap wordt van Alba is nog niet bekend.

Update: FC Barcelona neemt definitief afscheid van Jordi Alba, zo maakt de Spaans kampioen bekend. De 34-jarige linksback is na Sergio Busquets het tweede clubicoon die deze zomer de deur van Camp Nou achter zich dichttrekt. Eerder besloot Gerard Piqué al te stoppen. Hij zal zondag tijdens het thuisduel met Real Mallorca afscheid nemen van het Catalaanse publiek.

Alba zal zijn vertrek om 17.30 uur toelichten voor de pers.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!