VP Award 2023: de grote man van Feyenoord pakt zilver na nek-aan-nekrace

VP Award 2023: de grote man van Feyenoord pakt zilver na nek-aan-nekrace

28-05-2023 12:30 Laatste update: 12:49
66

Wie treedt in de voetsporen van Luis Sinisterra? De stemmen zijn geteld en de uitslag van de VP Award 2023 is bekend. De komende dagen tellen we af naar de grote winnaar van het seizoen. Voor het zover is, zetten we de nummers vijf tot en met twee in het zonnetje. Vandaag: Orkun Kökcü, die na een nek-aan-nekrace net genoegen moet nemen met het zilver.

Na een indringend gesprek met trainer Arne Slot besefte Orkun Kökcü dat het zo niet langer kon. In de zomer van 2021 ging de knop om: de 22-jarige spelmaker ging keihard trainen en plukte daar vooral dit seizoen de vruchten van. Een topfitte Kökcü groeide uit tot hét gezicht van Feyenoord en leidde zijn team naar de zestiende landstitel in de clubhistorie.

Van een ietwat flegmatieke nummer tien veranderde Kökcü in een dwingende en spelbepalende middenvelder, die het hele veld weet te bestrijken. Het is tekenend dat hij aan de basis staat van zo'n beetje elke Rotterdamse aanval. Voor Slot is hij bovendien echt een verlengstuk geworden.

Het hoogtepunt
Na het laatste fluitsignaal in de kampioenswedstrijd tegen Go Ahead Eagles liet Kökcü zich op het gras vallen. Alle emoties kwamen los bij de Turkse international, die daarna Arne Slot in de armen viel. Zijn hoogtepunt laat zich niet moeilijk raden dit seizoen.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Orkun Kökcü (@orkunkokcu)

Conclusie VP
Als je jezelf een beetje serieus neemt als Premier League-club, dan staat Orkun Kökcü op het lijstje. Het is veelzeggend dat clubs uit de fysiek zwaarste competitie ter wereld interesse tonen. Als hij een transfer maakt, dan is dat voor een recordbedrag. De Feyenoord-aanvoerder zal voor altijd op handen worden gedragen in De Kuip, iets dat hij volledig zelf heeft afgedwongen.