Scherpen keert tevreden terug naar Brighton: 'Seizoen met ups en downs'

Scherpen keert tevreden terug naar Brighton: 'Seizoen met ups en downs'

26 mei 2023 om 13:57

Kjell Scherpen kende, net als zijn ploeg Vitesse, niet het beste seizoen uit zijn loopbaan. De boomlange sluitpost merkt zelf ook op dat dit jaar niet genoeg was en legt ook uit wat er volgens hem wel goed ging.

"Het was een seizoen met ups en downs", vertelt Scherpen op de site van Vitesse. "Het begin was lastig, ook voor het team. Alles moest nog op z’n plek vallen. Na de winter ging het beter. Uiteindelijk heb ik dat zelf ook kunnen bevestigen met een aantal clean sheets dus dat is mooi." Scherpen stond dit seizoen 25 keer onder de lat voor Vitesse en hield zeven keer zijn doel schoon.

Scherpen zal zoals het er nu naar uitziet in de zomer terugkeren bij zijn club . Ondanks het wisselvallige seizoen kijkt hij met een goed gevoel terug op zijn tijd bij Vitesse. "Ondanks een aantal blessures heb ik behoorlijk veel gespeeld. Dat was belangrijk voor mij. Hoe meer je speelt, hoe beter je erin komt.Er is veel gebeurd, maar ik sluit het met een goed gevoel af."

Vitesse speelt zondag hun laatste wedstrijd van het seizoen in De Kuip tegen Feyenoord. Daarna zal Scherpen terugkeren naar Engeland. De keeper gaf eerder al aan dat hij graag in de Championship aan de slag zou willen.