AZ treft 'noodzakelijke' maatregelen voor duel met PSV: 'Kon niet anders meer'

AZ treft 'noodzakelijke' maatregelen voor duel met PSV: 'Kon niet anders meer'

26-05-2023 16:30 Laatste update: 27-05-2023 23:16
39

AZ treft extra maatregelen om ongeregeldheden met supporters tijdens het duel met PSV van komende zondag te voorkomen. Dat heeft de club in samenspraak met de politie, het OM en de gemeente Alkmaar besloten. 

Bij de wedstrijd aanstaande zondag worden meer stewards ingezet. Ook zal er tijdens het duel geen alcohol worden geschonken aan supporters op de Van der Bentribune. Pas na afloop kan er een biertje besteld worden. 

Verder zijn er netten opgehangen bij twee vakken met thuispubliek en bij het vak met uitsupporters. AZ-directeur Robert Eenhorn baalt van de maatregelen, maar hij acht ze simpelweg noodzakelijk. "Het is jammer dat deze maatregelen genomen moeten worden, maar na de gebeurtenissen van afgelopen week kon dat niet anders meer."

Burgemeester Anja Schouten sluit zich aan bij de woorden van Eenhorn. "De maatregelen zijn helaas noodzakelijk. Enerzijds om een signaal af te geven dat een incident als tegen West Ham niet meer mag gebeuren, anderzijds om voor de voetballiefhebbers een veilig en goed bezoek aan AZ - PSV te organiseren. Zodat voetbal beleefd kan worden zoals dat hoort: gezellig voor iedereen."