'Van Nistelrooij kan heel raar reageren, ontwikkeling van team was te rommelig'

'Van Nistelrooij kan heel raar reageren, ontwikkeling van team was te rommelig'

28-05-2023 09:12 Laatste update: 09:12
90

Huub Stevens ziet in Peter Bosz een geschikte kandidaat om de opgestapte Ruud van Nistelrooij op te volgen bij PSV. Afgelopen woensdag besloot Van Nistelrooij na amper één seizoen te vertrekken.

"Ruud is echt een winnaar en hij leverde redelijk werk, maar hij kan heel raar reageren", zegt Stevens tegen de NOS. "Ik heb te weinig teruggezien in het bouwen aan een team, ook nadat er tussentijds spelers waren vertrokken. De ontwikkeling van het team, die was te rommelig. Ik zag het in ieder geval niet terug in het voetbal."

Fred Rutten neemt zondag tegen AZ de honneurs waar. Voor volgend seizoen moet er een nieuwe trainer gevonden worden. "Peter Bosz zou wel trainer van PSV kunnen worden. Hij is een ervaren iemand, maar zo succesvol is hij natuurlijk nog niet geweest", aldus Stevens. "Hij heeft behoorlijk wat clubs getraind, ook in een land als Duitsland. Hij heeft wel een manier van functioneren die iedereen kent. Dat is positief, voor als PSV hem zou halen."

Stevens noemt ook AZ-trainer Pascal Jansen. "In de luwte in Alkmaar werken of in de spotlights staan bij PSV, dat is toch iets anders, maar ik denk dat hij het aan zou kunnen."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!