Vink ziet potentiële aanwinst voor Ajax en AZ: 'Fantastische voetballer'

Vink ziet potentiële aanwinst voor Ajax en AZ: 'Fantastische voetballer'

28-05-2023 13:35
43

Gijs Smal zou niet misstaan bij Ajax of een mooie buitenlandse club, zo vindt Marciano Vink. De analist van ESPN is diep onder de indruk van de linksback van FC Twente.

van Smal. "Hij wordt eigenlijk bijna niet genoemd, maar het gemak waarmee hij voetbalt...", zegt de analist aan tafel bij ESPN. "Ik vind echt wel dat hij een stap hogerop zou kunnen."

"Als ik bij veel clubs aan de linkerkant kijk... Feyenoord heeft Hartman dan gevonden, maar ik denk dat Smal echt wel bij Ajax of veel andere buitenlandse clubs past", gaat Vink verder. "Als Kerkez weggaat bij AZ, waar wel sprake van is, dan zou ik Smal wel durven. Ze hebben al een Noorse linksback gehaald, maar waarom niet Smal? Ik vind hem écht een fantastische voetballer."

Clubs lijken ook niet de hoofdprijs te hoeven betalen voor Smal. "Hij heeft nog een jaar contract. Twente wil verlengen, maar hij zit een beetje hoog in de boom", vult Kees Kwakman aan. "Dat heb ik vernomen van iemand bij Twente", zegt hij met een knipoog. "Dat snap ik ook wel van beide partijen."