Milan dankt Giroud tegen Juventus en grijpt laatste Champions League-ticket

Milan dankt Giroud tegen Juventus en grijpt laatste Champions League-ticket

28-05-2023 22:55
10

AC Milan heeft op de voorlaatste speeldag van de Serie A het laatste Champions League-ticket gepakt. Juventus werd in Turijn met 0-1 verslagen door een fraaie kopbal van Olivier Giroud.

Giroud beweest met zijn doelpunt, kort voor rust, dat hij nog steeds goud waard is voor AC Milan. Vorige week tekende de 36-jarige spits voor een hattrick, nu besliste hij de Italiaanse kraker tegen Juventus in Milanees voordeel. Het was zijn twaalfde competitiegoal van het seizoen.

Wedden

Meer odds

Door de zege eindigt Milan minimaal vierde in de Serie A en dus is Champions League-kwalificatie een feit. Met nog één speelronde voor de boeg bedraagt de voorsprong op nummer vijf Atalanta Bergamo zes punten. De Rossoneri kan nog derde worden. Dan moet Internazionale in de laatste speelronde wel verliezen.

Juventus maakte voorafgaand aan het duel met Milan nog aanspraak op Champions League-voetbal, maar dan mochten er fouten worden gemaakt. Nu is de Europa League het hoogst haalbare voor de ploeg van Massimiliano Allegri. Juventus moet wel volgende week hopen op een misstap van Atalanta en AS Roma.