'Here we go' van Romano: Flekken heeft gewilde transfer definitief te pakken

'Here we go' van Romano: Flekken heeft gewilde transfer definitief te pakken

29-05-2023 09:51 Laatste update: 10:01
23

Het is volgens Fabrizio Romano nu helemaal rond: Mark Flekken speelt volgend jaar in de Premier League. De Oranje-international gaat SC Freiburg verruilen voor Brentford. Flekken levert in totaal dertien miljoen euro op.

De transfer van Flekken naar Brentford hangt al even in de lucht. De doelman kondigde zijn vertrek al openlijk aan en gaat op Ibiza nog afscheid nemen van zijn teamgenoten. Met Freiburg liep Flekken Champions League-voetbal afgelopen weekend mis.

Bij Brentford moet Flekken de opvolger worden van David Raya, die op de nominatie staat om te vertrekken. De nummer negen van de Premier League licht een clausule in het contract van de Nederlander, waardoor hij voor dertien miljoen opgepikt kan worden.

Flekken speelde in totaal vijf jaar voor Freiburg. Lang was hij daar tweede keeper, maar de sluitpost is uitgegroeid tot één van de steunpilaren. Door zijn transfer gaat Flekken voor het eerst sinds veertien jaar buiten Duitsland keepen. Hij verliet de jeugdopleiding van Roda JC namelijk al op jonge leeftijd voor een Duits avontuur.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!