Tien Eredivisie-flops: PSV'er, Feyenoord, Ajax-kwartet levert wanprestatie

29-05-2023 11:00
27

Het reguliere Eredivisie-seizoen zit erop en dus is het nog één keer tijd voor de wekelijkse floplijst. Ajax is na de kansloze nederlaag bij FC Twente hofleverancier met vier spelers. Ook spelers van PSV en Feyenoord zijn van de partij.

Géronimo Rulli (Ajax): bij elke bal die de onzeker ogende Rulli aangespeeld kreeg - en dat waren er nogal wat - begon het Twente-publiek te joelen. Logisch, er ging heel veel mis bij de Argentijnse doelman.

Stijn van Gassel (Excelsior): de keeper die dit seizoen zo vaak de grote uitblinker was, stompte de bal in eigen doel tegen FC Volendam. Na 27 minuten keek Excelsior al tegen een 3-0 achterstand aan.

Mads Bech Sörensen (FC Groningen): de gifbeker was nog niet leeg: door de 0-5 nederlaag tegen Sparta en de zege van SC Cambuur op RKC eindigt Groningen het seizoen als hekkensluiter. Bech Sörensen maakte er zondag een ongekend potje van.

Jurriën Timber (Ajax): geen idee wat de verdediging van Ajax allemaal aan het doen was in Enschede. Waardeloos, dat was het. Van een leidersfiguur als Timber mag je dan ook meer verwachten.

Juriën Gaari (RKC Waalwijk): met een verschrikkelijke terugspeelbal leidde Gaari de 4-0 (!) van degradant Cambuur in. En dat terwijl RKC nog streed voor de laatste kans op Europees voetbal.

Edson Álvarez (Ajax): dit seizoen vaak zó sterk, maar Álvarez zakte in zijn - vermoedelijk - laatste wedstrijd voor Ajax keihard door de ondergrens. De schutterende Mexicaan was schuldig aan twee tegengoals.

Kenneth Taylor (Ajax): in de eerste minuut na rust ging alles mis voor Ajax, met Taylor in de hoofdrol. Hij leed maar weer eens balverlies, nota bene bij de aftrap, en niet veel later lag de bal in het Ajax-doel.

Anthony Musaba (NEC): Musaba was betrokken bij één van de meest opmerkelijke momenten van de laatste speelronde. De aanvaller speelde in de ogen van ploeggenoot Oussama Tannane zó slecht, dat de aanvoerder vroeg om een wissel.

Anwar El Ghazi (PSV): El Ghazi zal tijdens de eerste wedstrijd van het nieuwe Eredivisie-seizoen moeten toekijken, nadat hij een rode kaart pakte tegen AZ. Wat ging er in zijn hoofd om?

Santiago Gimenez (Feyenoord): met de champagne van het midweekje Ibiza nog in de benen, verzuimde Gimenez om nog een serieuze gooi te doen naar de topscorerstitel. De Mexicaan had minimaal één keer moeten scoren.