Driessen over dramatisch Ajax

Driessen heeft genoeg gezien: 'Snap dat Ajax met Van den Boomen verder gaat'

29 mei 2023 om 16:00
Laatste update: 29 mei 2023 om 16:53

Valentijn Driessen denkt dat Edson Álvarez is uitgespeeld bij Ajax. De grinta van de Mexicaan is minder hard nodig dan iemand die sterk is aan de bal. Ook John Heitinga lijkt aan zijn laatste weken bezig, aldus de chef voetbal van De Telegraaf.

Driessen spreekt na het duel tussen Ajax en FC Twente over de slappe partij die de Amsterdammers op de mat legden. "Het is typerend, Ajax kwam er eigenlijk niet aan te pas en kwam per toeval op 0-1 via Tadic. Ze hadden nog geen enkel gevaar gesticht. Twente stelde daarna orde op zaken, mede door twee grote blunders van Edson Alvarez. Borussia Dortmund wil hem dolgraag hebben... als je hem zo ziet, is hij een speler die niet veel aan de bal kan. Ik kan me goed voorstellen dat Ajax wat dat betreft opschiet met Branco van den Boomen, die brengt veel meer voetbal", stelt Driessen tegenover De Telegraaf.

De journalist denkt tevens dat Heitinga niet meer als hoofdtrainer zal fungeren. "Ik denk dat Ajax op zoek is naar een andere trainer, anders hadden ze het al aan Heitinga laten weten. Hij bungelt de laatste weken aan een touwtje en die gaan ze doorknippen. Wat doe je daarna met Heitinga? Hij heeft zijn loyaliteit getoond en ingestapt wanneer hij dat niet wilde. Dan is het wel de bedoeling dat Heitinga onder de trainer blijft, dat is het minste wat je kan doen. Of je helpt hem aan een andere club", besluit Driessen.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!