VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: keepers

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: doelman

31 mei 2023 om 09:00

Het Eredivisie-seizoen zit erop en dus is het traditiegetrouw tijd voor de samenstelling van het Elftal van het Jaar van VoetbalPrimeur. De bal ligt volledig in jullie handen: wie was de beste keeper? Dit zijn de genomineerden, op alfabetische volgorde.

Justin Bijlow (Feyenoord)
Weer bleef Bijlow niet gevrijwaard van blessureleed, maar uiteindelijk verdedigde hij toch in 25 competitieduels het Feyenoord-doel. Daarin slikte hij slechts negentien treffers. Bijlow is, mits fit, onomstreden bij de landskampioen en een zekerheidje in de selectie van Oranje.

Stijn van Gassel (Excelsior)
Zijn slippertje tegen FC Volendam is hem alweer vergeven, want Van Gassel was goud waard voor Excelsior. Met 170 reddingen was hij dit seizoen de keeper met de meeste saves in de Eredivisie. Mede daardoor wisten de Kralingers het degradatiespook van zich af te schudden.

Andries Noppert (sc Heerenveen)
Noppert stond zes maanden aan de kant, maar maakte toch voldoende indruk om een nominatie te verdienen. De Friese reus groeide niet voor niets uit tot eerste doelman van Oranje op het WK. Ook Ronald Koeman was er als de kippen bij om hem op te roepen nu hij net weer fit is.

Nick Olij (Sparta)
Op Het Kasteel weten ze het wel: de Sparta-fans scandeerden meer dan eens 'Olij in Oranje'. De 27-jarige sluitpost hield veertien keer de nul en kreeg 34 tegentreffers in 31 optredens. Koeman ging nog niet overstag, maar Olij is een steunpilaar voor de ploeg van Maurice Steijn.

Lars Unnerstall (FC Twente)
Unnerstall is de 'titelverdediger' na zijn uitverkiezing vorig seizoen. De Duitser bleek ook dit seizoen een moeilijk te passeren muur. FC Twente kreeg de minste tegendoelpunten van alle clubs. Unnerstall werd 27 keer gepasseerd. Ook verzamelde hij de meeste clean sheets (16).

Etienne Vaessen (RKC Waalwijk)
Vaessen bewees zich dit seizoen als een uitstekende keeper bij RKC Waalwijk. Daar lijkt de uitgesproken sluitpost munt uit te gaan slaan. Feyenoord en PSV hadden hem op het oog als tweede keeper, maar ook Vitesse is nu serieus voor hem.

Wie verdient het plekje in het Elftal van het Jaar van VP? Stem in de poll en discussieer mee in de comments!