VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: centrale verdedigers

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: centrale verdedigers

1 juni 2023 om 09:00

Het Eredivisie-seizoen zit erop en dus is het traditiegetrouw tijd voor de samenstelling van het Elftal van het Jaar van VoetbalPrimeur. De bal ligt volledig in jullie handen: wie waren de beste centrale verdedigers? Dit zijn de genomineerden, op alfabetische volgorde.

Jarrad Branthwaite (PSV)
De huurling van Everton speelde zich aan het begin van het seizoen al snel geruisloos in het elftal bij PSV, waar hij misschien wel de enige stabiele factor in de achterhoede was. Niet voor niets hopen de Eindhovenaren hem komende zomer definitief in te lijven, al lijkt dat een moeilijke opgave te worden.

Dávid Hancko (Feyenoord)
Feyenoord telde vrorig jaar zo'n vijf tot zes miljoen euro neer voor de Slowaak, die een koopje blijkt. Hancko speelde zijn eerste wedstrijd voor Feyenoord nog als linksback, maar werd daarna al snel een cruciale kracht in het hart van de verdediging. De Rotterdammers gaan sowieso nog veel plezier aan hem beleven.

Xavier Mbuyamba (FC Volendam)
Het talent wordt niet voor niets door velen bestempeld als 'de parel van het rechterrijtje'. Mbuyamba heeft bijna alles in zijn pakket: hij is snel, verdedigend sterk, machtig in de lucht en scoort ook nog eens regelmatig. Zijn naam wordt dan ook bij veel clubs genoemd, waaronder de Nederlandse top.

Robin Pröpper (FC Twente)
De captain van Twente gaat altijd voorop in de strijd. Hij zorgde dit seizoen voor stabiliteit in de achterhoede, waardoor talenten als Mees Hilgers zich ook goed konden ontwikkelen. Pröpper had dan ook een groot aandeel in de knappe vijfde plek van de Tukkers.

Jurriën Timber (Ajax)
De Oranje-international wist zeker niet zijn niveau van vorig seizoen te halen, maar toch was hij vaak één van de weinige spelers die nog betrouwbaar was bij Ajax. Timber hoeft over interesse dan ook niet te klagen, al is een vertrek uit Amsterdam nog geen uitgemaakte zaak.

Gernot Trauner (Feyenoord)
'De Kale Kletser' heeft de harten van Het Legioen ook dit seizoen weer veroverd. Samen met de eerder genoemde Hancko vormde Trauner een bijzonder sterk duo. Ook na zijn knieblessure speelde de Oostenrijker zichzelf weer in het elftal, ondanks dat Lutsharel Geertruida indruk maakte tijdens zijn afwezigheid in het hart van de Feyenoord-defensie.

Bart Vriends (Sparta Rotterdam)
De tweede aanvoerder van Sparta krijgt amper de credits, maar hij heeft weldegelijk een enorme bijdrage aan het superseizoen van de Spangenaren. Dat terwijl hij ook onderdeel was van de ploeg die vorig seizoen degradatie ternauwernood ontliep.

Wie verdient het plekje in het Elftal van het Jaar van VP? Stem in de poll en discussieer mee in de comments!

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar:
Doelman
Rechtsback