VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: rechtsback

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: rechtsback

31-05-2023 17:00
64

Het Eredivisie-seizoen zit erop en dus is het traditiegetrouw tijd voor de samenstelling van het Elftal van het Jaar van VoetbalPrimeur. Het woord is volledig aan jullie: wie was de beste rechtsback? Dit zijn de genomineerden, op alfabetische volgorde.

Joshua Brenet (FC Twente)
Liefst zeven doelpunten en vier assists liet Brenet dit seizoen noteren in de Eredivisie. Het zijn bijzonder knappe cijfers voor een rechtsback, die ook nog eens deel uitmaakte van de minst gepasseerde defensie. De ex-PSV'er is helemaal opgeleefd onder de vleugels van Ron Jans.

Milan van Ewijk (sc Heerenveen)
Van Ewijk is ook al zo'n veel scorende rechtsback. De onvermoeibare verdediger liet zes keer het net bollen. Niet voor niets wordt hij vergeleken met voorganger Denzel Dumfries en zo'n carrièrepad ziet hij zelf ook wel zitten. De interesse van PSV komt wat dat betreft niet uit de lucht vallen.

Lutsharel Geertruida (Feyenoord)
Geertruida speelde door de absentie van Gernot Trauner vaak centraal, maar zijn primaire positie was toch rechtsback. Feyenoord en Arne Slot lopen met de veelzijdige verdediger weg. Hij is zonder, maar ook mét de bal sterk. Zijn ontwikkeling resulteerde reeds in een Oranje-debuut.

Shurandy Sambo (Sparta)
Sambo kampte de laatste jaren met twee zware blessures, maar bij Eredivisie-verrassing Sparta liet hij een sterke groeicurve zien. Hij werd moeiteloos basisspeler in de ploeg van Maurice Steijn en scoorde twee keer. Ook PSV weet genoeg: Sambo krijgt een serieuze kans in Eindhoven.

Yukinari Sugawara (AZ)
Hij sneeuwt wat onder bij teamgenoten als Karlsson, Pavlidis en Reijnders, maar Sugawara is een zekerheidje voor AZ. De Japans international kan met drie goals en acht assists ook prima statistieken overleggen. De ene bijdrage overigens nog mooier dan de andere, zoals zijn kanonskogel tegen Go Ahead.

Wie verdient het plekje in het Elftal van het Jaar van VP? Stem in de poll en discussieer mee in de comments!

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar:
Doelman