Jong Ajax-trainer onder de indruk van talenten: 'Een hele bijzondere speler'

Jong Ajax-trainer onder de indruk van talenten: 'Een hele bijzondere speler'

31-05-2023 15:58
16

Jong Ajax-trainer Dave Vos is onder de indruk van Mika Godts en Kristian Hlynsson. De jonge coach ziet dat eerstgenoemde 'een sensatie' is, terwijl hij Hlynsson 'een heel bijzondere speler' noemt.

In de afgelopen maanden stond Vos voor de groep bij Jong Ajax. Zelf vertrok hij als assistent bij Rangers FC, terwijl John Heitinga werd doorgeschoven naar het eerste elftal. In gesprek met de clubkanalen van Ajax vertelt Vos over verschillende Ajax-talenten. Ook Godts komt aan bod. "Hij is een speler die ik eerst helemaal niet kende", begint Vos. "Mika is een hele vrije jongen met een prachtige techniek. Voor mij moeten buitenspelers bij Ajax één-tegen-één kunnen spelen, diepte hebben, over scorend vermogen beschikken en het publiek kunnen vermaken. Buitenspelers moeten een sensatie zijn. Dat heeft hij in vrij korte tijd laten zien."

Ook over de ontwikkeling van de IJslandse Hlynsson is Vos te spreken. "Kristian vind ik zelf een hele bijzondere speler in hoe hij zijn sport beleeft. Hij speelde al zó vroeg betaald voetbal, dat het nu lijkt alsof hij hier al heel lang speelt. Hij was zestien toen hij bij Jong Ajax begon. Hij loopt vaak in de juiste ruimtes, maar krijgt niet altijd de bal. Als hij naar een omgeving gaat waar mensen dat wel zien en waarin bepaalde situaties wel worden beloond, zullen zijn bijdrages wel beloond kunnen worden. Als je op deze leeftijd al zo'n prof bent, is dat heel erg knap."