Hyballa ziet kansen op zege in Emmen: 'Wij zijn topfit en zijn niet dood'

Hyballa ziet kansen op zege in Emmen: 'Wij zijn topfit en zijn niet dood'

31 mei - 22:32
34

Trainer Peter Hyballa gelooft nog altijd in NAC Breda ondanks de 1-2 nederlaag in eigen huis in de halve finale van de play-offs. De club uit Breda leek kansloos onderuit te gaan, maar knokte zich in blessuretijd terug in de wedstrijd. 

"Het was powerplay, heel goed", stelt Hyballa in gesprek met ESPN. "We hadden meer spelers in de aanvallende zone en deden er alles aan om de 1-2 te maken. Toen die in de extra tijd eenmaal viel, kregen we zelfs nog een halve kans op meer. We hebben afgelopen weekend in heel Europa gezien dat er gekke dingen kunnen gebeuren in het voetbal. Kijk maar naar Heidenheim en Borussia Dortmund. We zijn topfit en kunnen tot het laatste door."

Hyballa zag zijn ploeg op een 0-2 achterstand komen na een fout van doelman Pepijn van de Merbel, die de geschorste Roy Kortsmit verving. De keeper kwam uit zijn doel bij een vrije trap, maar tastte mis en zag Ole Romeny raak koppen. De Duitse coach rekent het Van de Merbel niet zwaar aan. "Het is een fout, ja. Dat gebeurt. Hij moet daar niet komen, maar hij weet ook dat het niet alleen zijn schuld is. We moeten daar verdedigend ook beter staan."

De 47-jarige Hyballa heeft er alle vertrouwen in dat zijn team de achterstand zaterdag om kan buigen in Emmen. "We zijn topfit, dat heb je in de laatste twintig minuten gezien. Ik geloof er nog in, we geloven in dit team. Wij zijn nog niet dood."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s