Ajax bevestigt Heitinga-nieuws, Mislintat reageert: 'Meer ervaren trainer nodig'

Ajax bevestigt Heitinga-nieuws, Mislintat reageert: 'Meer ervaren trainer nodig'

01-06-2023 15:36 Laatste update: 15:40
202

Ajax heeft bevestigd dat John Heitinga volgend seizoen niet meer voor de groep staat. De Amsterdammers gaan officieel op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer, maar willen wel dat Heitinga behouden blijft. Directeur Sven Mislintat reageert op het nieuws.

De Telegraaf en Voetbal International brachten donderdag al naar buiten dat Heitinga niet langer de coach van Ajax zou zijn. Enkele minuten later komen de hoofdstedelingen met de bevestiging. 'Ajax heeft John Heitinga laten weten dat de club op zoek gaat naar een nieuwe hoofdtrainer voor het eerste elftal', schrijft Ajax in een statement.

Mislintat reageert in het persbericht op het nieuws over Heitinga. "Vanmiddag heb ik het John meegedeeld. Op persoonlijk vlak was het een zware beslissing en niet makkelijk om het hem te vertellen. John is op een lastig moment ingestapt om de club te helpen en dat heeft hij met volle overtuiging gedaan. We zijn hem daar zeer erkentelijk voor."

"Het was een moeilijke periode, Ajax stond vijfde en is uiteindelijk op de derde plaats geëindigd", gaat Mislintat verder. "Hij heeft de afgelopen maanden veel geleerd en wij willen graag een rol spelen bij zijn verdere ontwikkeling en John aan de club verbonden houden. Maar ik heb de conclusie getrokken dat Ajax nu een meer ervaren trainer voor de groep moet hebben. Voor de fase waarin we zitten en om Ajax beter te laten presteren dan het afgelopen seizoen, is dat van groot belang."

Heitinga heeft nog een contract tot medio 2025 als assistent in Amsterdam. Door de woorden van Mislintat lijkt het erop dat de voormalig Oranje-international wel bij Ajax actief blijft.