Heitinga wordt ook geen assistent bij Ajax: 'Ik heb dat nog nooit gezien'

Heitinga wordt ook geen assistent bij Ajax: 'Ik heb dat nog nooit gezien'

01-06-2023 17:03
152

John Heitinga gaat komend seizoen ook niet als assistent-trainer aan de slag bij Ajax, zo vertelt directeur Sven Mislintat. De Duitser stelt daarnaast dat 'de hele reis met Heitinga' onvoldoende was.

Heitinga was in de afgelopen maanden de interim-coach van Ajax. Donderdag werd echter bekend dat de oud-verdediger volgend seizoen niet meer voor de groep staat. "Het was een moeilijk besluit, omdat John een goed mens en een grote persoonlijkheid is. Maar de hele reis met Heitinga was onvoldoende", laat Mislintat optekenen door De Telegraaf. "De grote wedstrijden heeft hij niet gewonnen."

Mislintat vertelt ook dat Heitinga 'hevig teleurgesteld' was, toen hij het nieuws donderdag hoorde. De coach heeft bij Ajax een contract tot medio 2025 als assistent, maar die rol zal hij komend seizoen in ieder geval niet gaan krijgen. "Ik heb nooit gezien dat een hoofdcoach weer assistent werd", zegt Mislintat. "Dat is geen mogelijkheid. Ook omdat ik vind dat John de karaktereigenschappen van een hoofdcoach heeft."