FC Twente straft kansen missend Heerenveen af en pakt volle buit door late treffer

01-06-2023 20:44 Laatste update: 20:49
99

Een vermakelijk treffen tussen sc Heerenveen en FC Twente in de play-offs leek geen winnaar op te leveren, maar niets is minder waar. Door een late treffer van Manfred Ugalde pakt FC Twente de volle buit in Friesland: 1-2.

Als nummer acht en vijf van de Eredivisie moesten Heerenveen en Twente het donderdagavond tegen elkaar opnemen in de play-offs om Europees voetbal. Bij de Friezen stond Andries Noppert weer onder de lat, terwijl Ricky van Wolfswinkel opnieuw op de bank begon bij de bezoekers. Heerenveen begon in de eerste minuten sterk, maar daarna trok Twente de wedstrijd naar zich toe.

Dat leverde na nog geen twintig minuten spelen een prachtige teamgoal van de Tukkers op. Na een bekeken combinatie met Manfred Ugalde rondde Vaclav Cerny goed af: 0-1. In de fase die volgde stak Twente er met kop en schouders bovenuit. Toch kon de ploeg van Ron Jans dat niet direct vertalen tot grote kansen, waardoor Heerenveen in leven bleef.

Op slag van rust viel zelfs uit het niets de gelijkmaker. Thom Haye besloot het vanaf grote afstand eens te proberen. Met een zwabberbal verraste hij Lars Unnerstall, die met een aparte duik mistastte. Heerenveen kon dat positieve gevoel meenemen naar de tweede helft, want de ploeg van Kees van Wonderen presenteerde zich plots op heel andere wijze. De thuisploeg kreeg de druk erop en werd steeds sterker.

Onder meer Osame Sahraoui kreeg een goede kans op de 2-1, maar de Noorse aanvaller wist geen doel te treffen. In het slot van de wedstrijd kwam Twente wat meer bovendrijven, waardoor het in de laatste minuten gelijk opging. Beide ploegen kregen nog enorme kansen, maar de Tukkers trokken uiteindelijk aan het langste eind: Ugalde schoof de bal door de benen van Noppert, die niet overtuigend ingreep, in het doel. Zo eindigde het duel in 1-2 voor Heerenveen. Zondagmiddag om 14.30 uur staat de return in Enschede op de planning. Dan duidelijk worden wie zich mag melden in de finale van de play-offs.