Steijn schrijft geschiedenis met Sparta: 'Een hele tijd geleden'

Steijn schrijft geschiedenis met Sparta: 'Een hele tijd geleden'

01-06-2023 23:37 Laatste update: 23:56
35

Maurice Steijn wist na afloop van het play-off-duel met FC Utrecht dat hij met zijn Sparta Rotterdam geschiedenis heeft geschreven in de Galgenwaard. Het is namelijk vijftien jaar geleden dat de Rotterdammers voor het laatst wonnen van de club uit de Domstad.

"Ik hoorde het inderdaad. Dat is een hele tijd geleden", aldus Steijn in gesprek met ESPN. "Het is een geweldig resultraat. Het gaat om 2 wedstrijden dus we kunnen de borst natmaken.

Wedden

Meer odds

In de tweede helft lukte het Sparta niet om de voorsprong te vergroten. "Ik denk dat Utrecht in de tweede helft een fase had met veel schoten op ons doel. Tussen minuut zestig en zeventig hadden we de controle weer terug en konden we 0-3 maken. Maar desalniettemin is dit een mooie uitgangspositie."

De trainer van de club uit Rotterdam vervolgt: "We wisten dat Utrecht uit lastig zal worden. Dat maakt de overwinning nog mooier. Maar we zullen aan de bak moeten om de finale te halen."

Komende zondag om 18:00 uur staat de return in Rotterdam op de planning. Dan zal duidelijk worden wie zich mag melden in de finale van de play-offs.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!