Xavi wil 'leider' Lionel Messi en 'controleur van de buitencategorie' voor Barça

Xavi wil 'leider' Lionel Messi en 'controleur van de buitencategorie' voor Barça

02-06-2023 09:24
19

Xavi onthult dat Lionel Messi spoedig bekendmaakt waar zijn toekomst ligt. De trainer van Barça zou de Argentijnse ster dolgraag in de armen sluiten. In gesprek met Mundo Deportivo bespreekt hij ook andere transferthema's in het Camp Nou.

Messi vertrekt deze zomer transfervrij bij Paris Saint-Germain, zo werd deze week definitief duidelijk. De 35-jarige aanvaller kan terugkeren naar Barça, maar heeft ook lucratieve voorstellen uit Saudi-Arabië en de Verenigde Staten op zak. "Hij kan nog op hoog niveau verder. Ik weet dat hij ons zal helpen als hij terugkeert, maar we moeten hem een beetje met rust laten. Hij heeft alle recht om te beslissen waar hij heen wil", stelt Xavi.

De oefenmeester denkt dat zijn selectie behoefte heeft aan iemand als Messi door het vertrek van aanvoerder Sergio Busquets en Jordi Alba. "Leo is ook een natuurlijke leider. Hij was aanvoerder van deze club, hij was de beste speler in de geschiedenis en natuurlijk van deze club. Ik dring er bij de clubleiding op aan hem terug naar de club te halen. De deuren staan honderd procent open."

Xavi bespreekt ook de interesse in diverse andere doelwitten. Joshua Kimmich, Martin Zubimendi, Ilkay Gündogan en Bernardo Silva passeren de revue, maar de voormalig spelbepaler houdt zich op de vlakte. "Mateu Alemany en Jordi Cruijff weten welke spelers ik graag wil hebben. Bernardo zou geweldig zijn, maar hij is nog altijd een City-speler. Als wij Kimmich willen hebben, zal er met Bayern onderhandeld moeten worden. En toen ik de vorige keer wat over Zubimendi zei, werden ze bij Sociedad boos op mij. Ik kan wel vertellen dat wij een middenvelder van de buitencategorie nodig hebben om het gat van Sergio Busquets op te vangen."

Spaanse media schreven al meermaals dat Xavi minder overtuigd is van Ruben Neves, die ook een kandidaat is om Busquets te vervangen. "Hij is een goede speler. Of hij zich kan aanpassen aan onze stijl? Dat zouden we moeten zien."