Noppert houdt slag om de arm bij Heerenveen: 'Ik heb ambitie'

Noppert kan niet beloven dat hij verlengt: 'Ben ik heel eerlijk in'

2 juni 2023 om 13:45

Het is nog geen uitgemaakte zaak dat Andries Noppert zijn contract bij sc Heerenveen gaat verlengen. De 29-jarige doelman houdt een slag om de arm met het oog op een fraaie transfer, meldt de Leeuwarder Courant.

Directeur Ferry de Haan zei vorige maand dat de club en Noppert de intentie hadden om langer met elkaar door te gaan. De Oranje-international ligt momenteel nog tot medio 2024 vast in het Abe Lenstra Stadion. Als het aan de Friezen ligt komen daar twee jaar bij. In ruil kan Noppert een grootverdiener worden en zal de club zich realistisch opstellen bij een goed bod van een andere club.

Toch kan Noppert niet beloven dat hij in de komende weken een nieuw contract tekent. "Dat weet ik niet. Daar ben ik heel eerlijk in", zegt hij tegen LC. De sluitpost nam onlangs Henk Timmer in de arm als nieuwe zaakwaarnemer. "Iedereen weet wat ik voor Heerenveen voel. Maar iedereen heeft, denk ik, ook ambitie. Je moet je ogen en oren openhouden. We zijn bezig met een contractverlenging. Nu moeten we kijken of we eruit komen. Of misschien wel niet."

"Als er niets komt, of een club die mij niet interesseert, dan zit ik bij de club waar ik wil zitten. Dan teken ik met alle liefde", vervolgt Noppert, die dus eerst zijn ogen open houdt wat betreft een nieuwe stap. In januari toonde Ajax nog interesse, maar de Amsterdammers kozen voor Geronimo Rulli.