Contract Götze opengebroken: 'Ik heb deze club en stad in mijn hart gesloten'

Contract Götze opengebroken: 'Ik heb deze club en stad in mijn hart gesloten'

02-06-2023 20:35
28

Mario Götze heeft zijn contract bij Eintracht Frankfurt met een jaar verlengd. De voormalig PSV’er ligt nu tot medio 2026 vast bij de club die hij naar eigen zeggen in zijn hart heeft gesloten. 

Götze keerde afgelopen zomer terug in de Bundesliga. na twee jaar bij PSV. De middenvelder vertrok uit Eindhoven nadat trainer Roger Schmidt besloot te stoppen. In zijn eerste jaar bij Frankfurt, waarmee hij dit seizoen als zevende eindigde in de Bundesliga, was hij goed voor drie doelpunten en twee assists in 32 Bundesliga-wedstrijden. 

Frankfurt is dolblij met het langere verblijf van Götze. "Mario past uitstekend bij ons. Als persoon en als speler. Hij wordt steeds meer een van de bepalende gezichten van Eintracht. We wisten afgelopen zomer al de we een geweldige persoon en speler binnenhaalden", aldus sportief directeur Markus Krösche in een bericht op de clubsite. 

De dertigjarige Götze, die zaterdag met Eintracht de bekerfinale speelt tegen RB Leipzig, laat weten zich thuis te voelen in Frankfurt. "Ik heb deze club en deze stad in mijn hart gesloten. Ik zie hier een toekomst voor mezelf en ik wilde vroeg duidelijkheid geven. Ik ben sterk overtuigd van het potentieel van Eintracht."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!