Koeman gaat strijd aan met Veerman: 'Kost moeite, maar daarin moet hij beter'

Koeman gaat strijd aan met Veerman: 'Kost moeite, maar daarin moet hij beter'

3 juni - 07:24
122

Ronald Koeman is niet bewust bezig met doorselecteren bij Oranje, maar hij is wel onder de indruk van Mats Wieffer. Met Joey Veerman besloot de bondscoach meteen de strijd aan te gaan.

"Joey is een prima voetballer, die aan de bal voor de juiste oplossingen gaat en sterk in de passing is. Het gaat mij erom: wat doet Joey als we de bal niet hebben? Het gemak waarmee hij zich soms laat uitspelen of duels niet wint die je moet winnen. Daarmee ben ik met hem bezig geweest in maart", legt Koeman uit in De Telegraaf.

"Het is voor hem niet eenvoudig als je gewend bent zo te zijn", vervolgt Koeman over de spelmaker van PSV. "Het kost extra moeite, maar daarin moet hij wel verbeteren. Die ontwikkeling moet uit hemzelf komen. Het plaatje moet completer. Niet alleen twee duels tegen Ajax leveren, maar ook tegen ADO Den Haag. Toen liet hij het driemaal lopen. Dat doe je dan ook tegen een grote tegenstander. Het moet zo gaan leven bij hem dat hij altijd levert. Bij Oranje probeer ik hem daartoe te triggeren. Aan Joey om het op te pakken."

Toen hij bij Feyenoord was raakte Koeman al snel onder de indruk van Wieffer. "Toen viel mij op dat hij positioneel goed stond, zijn eerste aanname goed was, z’n passing vast was en het spelletje tactisch goed las. In de vorige interlandperiode zag ik die kwaliteiten terug op de training bij Oranje en bij zijn debuut tegen Gibraltar. Hetzelfde gold voor zijn Feyenoord-collega Lutsharel Geertruida. Ik zie Wieffer samen met Frenkie en een derde middenvelder. Voor zijn rol komen ook Marten de Roon en Veerman in aanmerking."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s