Ongelukkige Messi verliest laatste wedstrijd met PSG, Rennes en Lille naar Europa

03-06-2023 22:52 Laatste update: 23:01
20

Paris Saint-Germain heeft zaterdag de laatste wedstrijd van Lionel Messi en Sergio Ramos niet positief kunnen afsluiten. De landskampioen van Frankrijk ging in eigen huis onderuit tegen Clermont Foot. AS Monaco moest winnen om nog Europees voetbal af te dwingen, maar ging in de slotseconde onderuit tegen Toulouse.

Paris Saint Germain - Clermont Foot 2-3

PSG is sinds de vorige speelronde landskampioen en leek er zaterdag niet vol voor te willen gaan. Bezoekers Clermont Foot leken al snel op voorsprong te komen, maar de openingstreffer werd afgekeurd. Tien minuten later was het wel raak aan de andere kant: Sergio Ramos liep de bal binnen waardoor de verdediger in zijn laatste wedstrijd voor de club nog aan een treffer kwam.

Kylian Mbappé haalde vijf minuten later de trekker over bij een strafschop en verdubbelde de voorsprong. Mbappé liet tijdens het juichen het shirt van Sergio Rico zien, de reservedoelman die in kritieke toestand in het ziekenhuis ligt. De sluitpost zou van een paard zijn gevallen. Clermont liet het er niet bij en had direct de aansluitingstreffer te pakken via Johan Gastien. Mehdi Zeffane trok later de stand gelijk.

Clermont drukte door na de gelijkmaker en kreeg loon naar hard werken. Grejohn Kyei zorgde een half uur voor tijd voor de 2-3. De voorsprong van Clermont kwam niet meer in gevaar, waardoor PSG de laatste wedstrijd van het seizoen op negatieve wijze afsluit. Clermont houdt de achtste plek vast door de zege.

AS Monaco - Toulouse FC 1-2

AS Monaco moest op de slotdag van het Nederlands getinte Toulouse winnen om nog kans te maken op Europees voetbal. De goals lieten lang op zich wachten in het onderonsje. In minuut 70 was het Zakaria Aboukhlal die Toulouse, die nergens meer om speelt, op voorsprong zette. Wissam Ben Yedder trok een kwartier voor tijd de stand gelijk. Branco van den Boomen, die komend seizoen voor Ajax uitkomt, kwam in de tweede helft nog binnen de lijnen.

Monaco wist niet meer voor de winnende treffer te zorgen en kreeg zelfs de 1-2 tegen, waardoor Europees voetbal volgend seizoen niet op de agenda staat. LOSC Lille heeft door het gelijkspel tegen Troyes twee punten dan de Monegasken en mag zich in de Conference League gaan melden. FC Nantes blijft door een 1-0 zege op Angers in de Ligue 1, terwijl Auxerre na een 2-3 nederlaag tegen Lens degradeert.