Argentijnse supporter overlijdt na 'sprong' van tribune: wedstrijd gestaakt

Argentijnse supporter overlijdt na 'sprong' van tribune: wedstrijd gestaakt

04-06-2023 07:40 Laatste update: 12:55
31

Een fan van River Plate is zaterdag om het leven gekomen na een val van de tribune in Estadio Monumental, waar de thuisclub het competitieduel met Defensa y Justicia speelde. De man overleed ter plekke.

Er brak na 25 minuten spelen paniek uit op de tribune achter het doel. Fans zagen dat een man van de bovenste ring in hun vak was gevallen. Het zou volgens Olé en TyC Sports gaan om een val van zo’n 15 á 16 meter. Scheidsrechter Fernando Rapallini legde de wedstrijd direct stil toen hij besefte wat er aan de hand was. De supporter overleefde de valpartij niet.

Rapallini riep de aanvoerders van zowel River Plate als Defensa y Justicia bijeen om het verdrietige nieuws te brengen. Hij besloot vervolgens om het duel definitief te staken. Het stadion werd binnen een half uur volledig ontruimd. 

Het is vooralsnog onduidelijk wat zich exact heeft afgespeeld. Volgens een officiële verklaring van River Plate 'sprong' een man van de Sivori Alta-tribune in het diepe. De Argentijnse topclub meldt dat er geen 'gewelddadige situatie' aan voorafging.