Boëtius: 'Iedereen had voor mij een grootse carrière uitgestippeld'

'Iedereen had voor mij een grootse carrière uitgestippeld'

4 juni om 08:23
Laatste update: 4 juni om 09:45

Jean-Paul Boëtius herinnert zich 28 oktober 2012 nog als de dag van gister. De aanvallende middenvelder maakte zijn onvergetelijke debuut voor Feyenoord en scoorde de 1-1 tegen Ajax in De Kuip.

Eén week voor zijn debuut speelde hij nog voor Jong Feyenoord, waar hij indruk maakte op Ronald Koeman, Jean-Paul van Gastel en Giovanni van Bronckhorst. De training voorafgaand aan De Klassieker werd ineens alles duidelijk voor Boëtius. "De trainer begon hesjes uit te delen. Jordi Clasie, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi en Joris Mathijsen kregen een hesje", aldus Boëtius in gesprek met Helden Magazine.

Hij vervolgt: "Er was er één over, toen kreeg ik die. Toen de training afgelopen was, moest ik op het kantoor komen. Koeman toonde een lijst met namen. Ik zag Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart en Urby Emanuelson staan en ik zag een pen. Koeman zei: 'Weet je wat dit zijn?' Ik antwoordde: een lijst met supernamen natuurlijk. Hij zei: 'Schrijf je naam maar op dat stippellijntje, want je gaat morgen spelen tegen Ajax.' Iedereen had voor mij een grootse carrière uitgestippeld, maar dat is het niet geworden."

Boëtius verliet Feyenoord in 2018 voor een nieuw avontuur bij Mainz. Afgelopen zomer tekende hij een driejarig contract Hertha BSC. In september 2022 werd echter teelbalkanker ontdekt bij Boëtius. Inmiddels is de middenvelder gezond en maakt hij minuten bij de club uit Berlijn.