Duidelijk advies voor FC Twente: 'Je moet waarde creëren op het veld'

Duidelijk advies voor FC Twente: 'Je moet waarde creëren op het veld'

04-06-2023 14:57 Laatste update: 14:57
31

Kenneth Pérez is van mening dat FC Twente gebruik moet maken van de optie om Manfred Ugalde definitief over te nemen van Manchester City. Volgens de analist is de spits de vastgelegde transfersom meer dan waard. 

De Tukkers hebben de optie om Ugalde voor zo'n vijf miljoen euro over te nemen van de Premier League-kampioen. "Dat vind ik geen schokkende bedragen", aldus Pérez bij ESPN voorafgaand aan het play-off-duel tussen FC Twente met SC Heerenveen. Volgens presentator Christian Willaert moet de Costa Ricaanse aanvaller dan wel het minimumsalaris voor een niet-EU-speler van ongeveer vijf ton verdienen.

"Dat betaalt FC Twente toch wel?", aldus Pérez. Volgens de voormalig middenvelder van onder meer Ajax en AZ zou de investering zichzelf makkelijk terug kunnen verdienen. "Je moet waarde creëren op het veld."

Ugalde speelde tot dusver twee seizoenen in Enschede. In zijn eerste jaar zat hij vaak op de bank als invaller van Ricky van Wolfswinkel. In het huidige seizoen groeide de 21-jarige aanvaller echter uit tot de eerste spits van FC Twente.