FC Twente verslaat sc Heerenveen en plaatst zich voor finale play-offs

FC Twente in topvorm naar finale play-offs: Heerenveen compleet afgedroogd

4 juni 2023 om 16:22
Laatste update: 4 juni 2023 om 16:27

Een zeer overtuigend FC Twente heeft zich zondag ten koste van sc Heerenveen geplaatst voor de finale van de play-offs om Europees voetbal. De Tukkers waren negentig minuten lang heer en meester en scoorden uiteindelijk 'slechts' vier keer: 4-0. 

Waar het heenduel in Friesland (1-2) nog spannend was, gold dat niet voor de return in Enschede. Twente, dat met dezelfde elf namen aan de aftrap verscheen, kwam flitsend uit de startblokken. Al na elf minuten was het raak. Michel Vlap kreeg de bal van Vaclav Cerny en schoot via de binnenkant van de paal raak: 1-0. 

De bezoekers waren totaal niet opgewassen tegen het gigantisch hoge tempo van Twente. De 2-0 kon dan ook niet lang uitblijven. Robin Pröpper nam hem uiteindelijk voor zijn rekening. De verdediger kopte een rebound binnen, waarbij de Friese defensie leek te slapen. Op slag van rust werd het ook nog 3-0. Joshua Brenet was het eindstation na een flitsende counter. 

Het tweede bedrijf was iets minder spectaculair, al was het bij vlagen nog steeds genieten van Twente, dat verzuimde een monsterscore neer te zetten. Het publiek in de Grolsch Veste veerde uiteindelijk nog één keer op, toen Ramiz Zerrouki op fraaie wijze de scorende Virgil Misidjan bediende: 4-0. 

Door de zege stoot Twente door naar de finale van de play-offs. Daarin is Sparta Rotterdam of FC Utrecht de tegenstander. De return tussen die clubs staat voor zondagavond 18.00 uur op het programma.