Janssen is lyrisch over Antwerp en Van Bommel: 'Mooiste seizoen ooit'

Janssen is lyrisch over Antwerp en Van Bommel: 'Mooiste seizoen ooit'

05-06-2023 07:20 Laatste update: 12-06-2023 09:34
46

Vincent Janssen kan zijn geluk niet op na het veroveren van de Belgische titel met Royal Antwerp FC. De 28-jarige spits is in gesprek met VoetbalPrimeur vol lof over trainer Mark van Bommel en vertelt dat hij zich nog nooit zó prettig heeft gevoeld in een team.

Een uithaal van Toby Alderweireld bezorgde Antwerp in extremis het kampioenschap op een krankzinnige dag. "Dit is knotsgek. We gaan er een mooi feest van maken", stelt Janssen in gesprek met VoetbalPrimeur. Met achttien treffers en vier assists heeft hij een groot aandeel in het succes, maar de spits prijst vooral de teamgeest. "Week in week uit hadden we te maken met blessures. Er staat nu een heel elftal ander dan in de eerste zes maanden."

"Iedereen is blijven knokken, dan zie je dat er heel veel mogelijk is. Van persoon één tot vijftig bij de club… Het is voor het eerst in lange tijd dat ik in zo'n leuke werksfeer zit", vervolgt Janssen. "Dit is mijn mooiste seizoen ooit, denk ik. 21 goals zijn mooie statistieken. Ik ben ook belangrijk geweest voor het team, ook in het meevoetballen. En we winnen de dubbel, dus ik ben echt heel erg blij dat ik dit mee mag maken. Ik ga er echt vol van genieten."

Janssen prijst ook het aandeel van Van Bommel. "De speelstijl die hij erin brengt is heel belangrijk, maar dat geldt ook voor hoe je met mensen omgaat. Dat komt ook omdat hij goed blijft met iedereen en iedereen blijft klaarstomen. Hij zorgt ervoor dat we gewoon één geheel zijn."

Janssen kan nog nauwelijks bevatten dat de titel binnen is. "Doordat mensen aan het juichen waren, wisten we op een gegeven moment dat we nog maar één goal nodig hadden. Dat is eigenlijk best gek, omdat je eerst down bent en denkt dat je geen kampioen meer kunt worden. Toby Alderweireld was daarin heel belangrijk, met hoe hij het team bleef aansturen."