'Transferspektakel in Utrecht: Emmen-topscorer komt, ook Branderhorst in beeld'

'Transferspektakel in Utrecht: Emmen-topscorer komt, ook Branderhorst in beeld'

05-06-2023 13:14
69

FC Utrecht staat aan de vooravond van een drukke transferzomer. De Domstedelingen dreigen enkele steunpilaren kwijt te raken, maar richten zelf het vizier op Ole Romeny en Mattijs Branderhorst. Dat meldt Voetbal International.

Volgens het weekblad behoren Eredivisie-topscorer Tasos Douvikas en Amerikaans international Taylor Booth tot de kandidaten om een transfer te maken. Daarnaast lopen Sander van de Streek en Bas Dost uit hun contract. Ook zij lijken hun laatste duel voor FC Utrecht te hebben gespeeld na de nederlaag tegen Sparta in de play-offs om Europees voetbal.

De Domstedelingen moeten daardoor de markt op. Souffian El Karouani werd al transfervrij opgepikt bij NEC en ook Mats Seuntjens is op weg naar De Galgenwaard. Er staat echter meer te gebeuren. Utrecht sprak al met Marouan Azarkan, die dit seizoen door Feyenoord werd verhuurd aan Excelsior, maar heeft nu een andere vleugelspeler bijna binnen. Ole Romeny komt transfervrij over van FC Emmen en gaat een meerjarig contract tekenen. De 22-jarige rechtsbuiten scoorde dit seizoen elf keer in de Eredivisie.

Daarnaast is het de vraag wat er met Vasilis Barkas gaat gebeuren. De doelman werd dit seizoen gehuurd van Celtic, waar zijn contract is ontbonden. In Schotland verdiende hij echter veel meer dan Utrecht kan betalen. Het is daardoor de vraag of hij blijft. Met Mattijs Branderhorst heeft de club een eventuele vervanger op het oog. De NEC-keeper vertrekt transfervrij uit Nijmegen. Ook Fabian de Keijzer ligt nog vast.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!