FC Utrecht-steunpilaar bevestigt transfervrije status: 'Natuurlijk wil ik blijven'

FC Utrecht-steunpilaar bevestigt transfervrije status: 'Natuurlijk wil ik blijven'

5 juni om 08:24

De weg naar een langer verblijf van Vasilis Barkas bij FC Utrecht ligt open. De 29-jarige doelman bevestigt dat zijn contract is ontbonden bij Celtic.

Utrecht huurde Barkas dit seizoen van de Schotse kampioen en hij groeide in De Galgenwaard uit tot een steunpilaar. "Dat klopt. Daar heeft mijn manager hard voor gewerkt. Ik wil ook Celtic er voor bedanken", zegt de Grieks-Nederlandse sluitpost tegen RTV Utrecht over zijn contractontbinding.

Dat Barkas nu transfervrij is lijkt goed nieuws voor de Domstedelingen. Toch houdt hij een slag om de arm. "Ik kan nu over komend seizoen gaan nadenken. Ik moet keuzes gaan maken. Het voelt hier bij Utrecht als mijn familie, ik weet niet of ik dat ergens anders ga vinden. Natuurlijk wil ik blijven, maar dat is niet altijd makkelijk."

Het is de vraag of FC Utrecht en Barkas er uit gaan komen. "Ik heb gezegd dat mijn zaakwaarnemer met FC Utrecht in gesprek moet gaan. Maar we moeten nu een paar dagen wachten, rust nemen, erover nadenken. Maar wat er gebeurt, Utrecht zal altijd mijn familie blijven."