Sparta huurt Saito seizoen langer

Sparta slaat grote slag en gaat seizoen langer door met uitblinkende huurling

5 juni 2023 om 17:29
Laatste update: 5 juni 2023 om 17:44

Sparta Rotterdam gaat een seizoen langer door met Koki Saito. De nummer zes van de Eredivisie heeft overeenstemming bereikt met Lommel SK en de City Group, waar de behendige Japanner onder contract staat.

Sparta geeft via de officiële kanalen aan dat Saito het komend seizoen opnieuw van Lommel wordt gehuurd. De 21-jarige Saito kwam vorige zomer over van Lommel en beleefde een sterk seizoen met Sparta. De linksbuiten wist in 26 wedstrijden zeven keer te scoren en vijf assists te verlenen. Sparta en Saito maken nog altijd kans op Europees voetbal: in de finale van de play-offs wordt Twente ontmoet.

Technisch directeur Gerard Nijkamp is blij met de uitkomst van de gesprekken tussen de partijen. "Voor Koki hier kwam, waren we al overtuigd van zijn kwaliteiten. Met zijn creativiteit en spelvreugde, heeft hij snel laten zien waarom wij hem zo graag wilden hebben in onze groep. Waar hij voor de winterstop als invaller al belangrijk was, is hij de laatste maanden een vaste waarde en speelt hij een grote rol in dit succesvolle seizoen. We zijn heel blij dat hij nog een seizoen voor Sparta uitkomt", meent de bestuurder op de clubsite.

Saito heeft zin in het komend seizoen. "Ik heb het heel erg naar m’n zin bij Sparta’, vertelt Saito. ‘De Eredivisie is een mooie competitie voor mij, ik heb een goede band met de supporters en merk dat ik me hier goed kan ontwikkelen, dus ik kijk ernaar uit langer op Het Kasteel te spelen", besluit de speler.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!