'Zorgelijk wat er bij Ajax aan de hand is, toekomst van de club staat op het spel'

'Zorgelijk wat er bij Ajax aan de hand is, toekomst van de club staat op het spel'

06-06-2023 07:13
156

Rob Jansen is absoluut geen fan van Sven Mislintat en Maurits Hendriks. De zaakwaarnemer, die veel betrokken is geweest bij Ajax door de jaren heen, stelt dat Johan Cruijff zich omdraait in zijn graf.

In gesprek met De Telegraaf liet Jansen al weten dat hij er niet mee kan leven hoe John Heitinga opzij is geschoven bij Ajax. Nu laat hij zijn licht schijnen over de clubleiding van de Amsterdammers. "Wat er bij Ajax gebeurt, heeft een grotere impact, omdat de club een instituut is, maar zie je bijna overal. De échte voetbalmensen binnen een club – en dat hoeven niet per se oud-voetballers te zijn, maar wél mensen die het dna hebben – worden langzamerhand aan de zijkant geparkeerd. Het is zorgelijk wat er bij Ajax aan de hand is, want de toekomst van de club staat op het spel."

"Sven Mislintat is door corporate mensen binnen Ajax – lees: Maurits Hendriks en een headhunter – bij de club gekomen op basis van data", gaat Jansen verder. "Zijn track record als technisch directeur is met alleen VfB Stuttgart niet indrukwekkend. Als de voetballerij nou eens ergens vanaf moet, is het van headhunters. Denk, zoals het voorheen ging, zelf na binnen je vereniging."

Volgens Jansen is Edwin van der Sar, wie hij goed kent, 'opgegeten' door Hendriks. Ook is de agent het niet eens met de aanstelling van Mislintat. "Een van de grootste clubs ter wereld haalt iemand binnen die helemaal geen technisch directeur, maar een hoofdscout is. En Hendriks, een hockeyer, heeft dat gedaan. Dat zijn functie in het grootste voetbalbedrijf van Nederland chief sports officer is en geen chief football officer is toch alleszeggend en kolderiek tegelijk? Toch mag die meneer Mislintat dankzij hem doen en laten wat hij wil. (...) Cruijff draait zich om in zijn graf."