FC Twente heeft eigen 'Mazraoui': 'Heel benieuwd naar waar mijn plafond ligt'

FC Twente heeft eigen 'Mazraoui': 'Heel benieuwd naar waar mijn plafond ligt'

06-06-2023 07:29
32

Joshua Brenet zou deze zomer graag een transfer maken naar een club van ongeveer hetzelfde niveau als Fulham. De Premier League-club toonde afgelopen winter nog concrete interesse in de rechtsback van FC Twente, zo vertelt hij in gesprek met Voetbal International.

Brenet, die in Enschede nog één jaar contract heeft, laat tegenover VI doorschemeren dat hij deze zomer hoopt op een transfer. "Ik ben er heel benieuwd naar waar mijn plafond ligt. Bij PSV heb ik mooie jaren gehad, waarna het hem in Duitsland niet is geworden. Bij Twente ben ik weer in een flow gekomen en nu ben ik heel nieuwsgierig wat nou precies mijn level is. Afgelopen winter toonde Fulham serieuze belangstelling voor me. Daarmee wil ik niet zeggen dat ik Premier League-voetbal zomaar aankan, maar een club van vergelijkbaar niveau, dat zou ik wel willen proberen. Ik ben ambitieus."

Trainer Ron Jans kan de ambities van zijn rechtsback wel begrijpen. "We hebben het geluk gehad dat Joshua dit seizoen nog voor ons speelt, omdat hij vorige zomer besloot een nog steviger fundament te willen leggen richting een mooie transfer. Ik ben benieuwd waar hij uit gaat komen en hoe hij op een eventueel hoger niveau gaat presteren. Dan zal hij een aantal dingen wel beter moeten doen, vooral op het verdedigende vlak."

In het elftal van Jans vervult Brenet nu een vrije rol. "We zijn sinds de tweede helft van vorig seizoen als ploeg steeds beter aan de bal geworden en daar speelt Joshua een heel belangrijke rol in. Dan schuiven we hem door naar het middenveld, waar hij aan de binnen- of buitenkant kan spelen. Je kunt hem in dat opzicht een beetje vergelijken met Noussair Mazraoui. Op papier is Joshua verdediger, maar dollend zeg ik weleens tegen hem dat we eigenlijk zonder rechtsback spelen", stelt de coach."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!