'Vind Twente mooie club, maar als er wat komt, ga ik er serieus naar luisteren'

'Vind Twente mooie club, maar als er wat komt, ga ik er serieus naar luisteren'

5 juni - 12:50 Laatste update: 12:51
40

Vaclav Cerny en Gijs Smal zijn zich ervan bewust dat ze zomaar bezig kunnen zijn aan hun laatste duels voor FC Twente. Eerstgenoemde staat in de concrete belangstelling van onder meer VfL Wolfsburg, terwijl Smal nog maar één jaar contract heeft in Enschede.

Na afloop van het duel met sc Heerenveen (4-0), krijgt Cerny vragen over de interesse van Wolfsburg. "De Bundesliga is een van de competities waarvan je droomt om in te kunnen spelen", laat hij optekenen door De Telegraaf. "Je wil het hoogst mogelijke uit je carrière halen. Maar nu ben ik daar niet mee bezig. Ik kan me er goed van afsluiten en de focus op deze wedstrijden leggen. De groep die er nu staat, kan iets moois bereiken. Dat moet de motivatie zijn. We hebben maar één job en dat is Europees voetbal halen."

De kans is ook aanwezig dat Smal deze zomer vertrekt, al hoopt Twente de verbintenis van de linksback te verlengen. "Je kunt niet de rest van je leven in dit team blijven spelen", zegt hij. "Zo werkt het niet in het voetbal. Ik vind FC Twente een heel mooie club, maar je bent ook ambitieus. Als er wat komt, ga ik daar wel serieus naar luisteren. Op dit moment kan ik niet zeggen wat er gaat gebeuren. Laten we ons nu maar focussen op de komende twee wedstrijden en hopelijk kunnen we nog twee keer genieten."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s