AZ heeft interesse in Cerny

VI: AZ gecharmeerd van gewilde Cerny, die interesse geniet van groot aantal clubs

2 juni 2023 om 20:53
Laatste update: 2 juni 2023 om 20:59

AZ is gecharmeerd van Vaclav Cerny. Dat meldt Voetbal International. De vleugelaanvaller van FC Twente, die bezig is aan een uitstekend seizoen in Enschede, heeft daarmee over een gebrek aan interesse niet te klagen. 

Volgens VI heeft AZ onlangs 'informatie ingewonnen naar de beschikbaarheid en ambities van Cerny'. De 25-jarige Tsjech was dit seizoen goed voor dertien doelpunten in 32 competitieduels. Donderdagavond nam hij nog de 0-1 van Twente voor zijn rekening in het play-off-duel met sc Heerenveen. 

Zijn indrukwekkende prestaties hebben voor interesse gezorgd bij veel buitenlandse clubs, waaronder VfL Wolfsburg, waar eerder op vrijdag door De Telegraaf al melding over werd gemaakt. 'Door de grote interesse van kapitaalkrachtige clubs lijkt de slagingskans van AZ in een eventuele jacht op Cerny op voorhand niet erg groot', verwacht VI. Wel lijkt AZ met de interesse een signaal af geven wat betreft de ambities die het heeft op transfergebied. 

Op dit moment liggen er nog geen concrete aanbiedingen voor Cerny op tafel. Naar alle waarschijnlijkheid komt daar snel verandering in. De linkspoot, die eerder uitkwam voor Ajax en FC Utrecht, heeft bij Twente nog een contract tot medio 2025. Mocht Cerny uiteindelijk naar AZ verkassen, dan wordt hij daar teamgenoot van Ruben van Bommel, die vrijdag officieel overkwam van MVV.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!

(edited)