'VfL Wolfsburg is zeer concreet voor FC Twente-uitblinker Cerny'

'Fraaie stap lonkt voor Cerny door concrete interesse Bundesliga-subtopper'

2 juni 2023 om 13:31
Laatste update: 2 juni 2023 om 13:57

VfL Wolfsburg heeft zijn zinnen gezet op FC Twente-uitblinker Vaclav Cerny. De nummer acht van de Bundesliga is zeer concreet voor de 25-jarige rechtsbuiten en wil 'flink in de buidel tasten', meldt De Telegraaf.

Cerny is bezig aan een topseizoen bij FC Twente. De Tsjech scoorde al vijftien keer en gaf elf assists. Donderdag opende hij nog de score in het duel met sc Heerenveen in de play-offs om Europees voetbal. Bij Wolfsburg kan hij de opvolger worden van Omar Marmoush, die bij Eintracht Frankfurt aan de slag gaat. Volgens De Telegraaf zouden Die Wölfe al op korte termijn kunnen doorpakken.

Voor Cerny is het een mooie beloning. Hij stond in de jeugd van Ajax te boek als groot talent, maar zware (kruisband)blessures remden zijn ontwikkeling. Een echte doorbraak in Amsterdam bleef uiteindelijk uit, hoewel hij wel debuteerde in het eerste elftal. Via FC Utrecht kwam de vleugelaanvaller in Enschede terecht. Met name dit seizoen is hij één van de smaakmakers in de ploeg van coach Ron Jans.

Doordat Cerny nog tot medio 2025 vastligt kan Twente een forse transfersom vragen. Twee jaar geleden werd nog één miljoen voor hem betaald. Eerder verkochten de Tukkers Ramiz Zerrouki al aan Feyenoord voor minimaal 7,2 miljoen euro. Ook spelers als Mees Hilgers, Gijs Smal en Joshua Brenet, die nog maar een eenjarig contract hebben, sturen aan op een transfer. Wout Brama (einde carrière), Julio Pleguezuelo en Virgil Misidjan (aflopend contract) vertrekken sowieso.

Twente is zelf dicht bij de komst van Ajacied Youri Regeer. Ook op PEC Zwolle-smaakmaker Younes Taha is een bod uitgebracht.