Van Dijk blikt terug op 'shock' bij Liverpool: Dat is gewoon heel frustrerend

Van Dijk blikt terug op 'shock' bij Liverpool: "Dat is gewoon heel frustrerend"

06-06-2023 13:18
36

Virgil van Dijk heeft teruggeblikt op het frustrerende seizoen dat hij achter de rug heeft met Liverpool. The Reds presteerden bijzonder wisselvallig, waardoor Van Dijk voor nieuwe uitdagingen stond.

Met Liverpool finishte Van Dijk uiteindelijk op de vijfde plek, waardoor hij volgend jaar niet in de Champions League zal spelen. "Ik heb een turbulent seizoen gehad en ben blij dat het de laatste drie maanden goed ging", zegt Van Dijk in gesprek met de NOS. "Ik zit weer lekker in mijn vel en ben constant."

"Dat is ook wat ik gewend was in de afgelopen vijf jaar. Het was een shock dat het dit jaar als team niet constant genoeg was", gaat de stopper verder. "Je kunt er alleen uit komen door ermee om te gaan, binnen en buiten het veld. Ik denk dat ik dat wel goed heb kunnen doen, met hulp van mijn vrouw en mensen op de club. Daar ben ik blij mee."

"Om een voorbeeld te noemen: tegen United wonnen we met 7-0, maar de volgende wedstrijd bij Bournemouth verlies je dan met 1-0. Dat is gewoon heel frustrerend. Dan zoek je naar antwoorden en je vorm. Het ging te veel met ups en downs, maar dat hoort ook bij het leven van een sporter. Je kunt niet elke wedstrijd op je absolute top presteren", besluit Van Dijk.